Kakukkfű a gyógyító |
2024-02-14 21:48:08 |
A vadcsombor (Thymus vulgaris), vagy más nevén a kakukkfű évelő félcserje, apró levelei, lilásvörös virágai vannak. A mediterrán növény a benne lévő illóolajok, a tymol és a keserű anyagok miatt igen illatos. A növényből főzött tea igen hatékonyan veszi fel a harcot a szamár... |
Finom füvekkel grillezett jérce |
2024-02-09 18:45:48 |
FINOM FÜVEKKEL GRILLEZETT JÉRCE HOZZÁVALÓK 40 dkg jércemellfilé 4 ek. olaj 1 cs. petrezselyemzöld 1 ek. friss tárkonylevél 5 gerezd fokhagyma kapor metélőhagyma borsikafű (esetleg csombor vagy fehérbors) só ELKÉSZÍTÉS 1 A f... |
Ha komló, akkor nem csak sör |
2024-02-07 22:41:42 |
A komló évelő, kúszó életmódot folytató, 5-10 méter magasra növő növény. Június-júliusban virágzik, majd utána hozza gyönyörű, világoszöld tobozkáit. A komló (Humulus lupulus) európai elterjedésű, általában ártereken, patakokhoz és vízpartokhoz közeli területeken, láperdők... |
Padlizsán gyógyhatásairól |
2024-02-05 22:23:45 |
A padlizsán július végétől késő őszig kapható. Lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk. A növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európába a XVI... |
Borsikafű - vagy csombor, egy kiváló gyomorerősítő gyógynövé |
2024-02-03 22:51:11 |
Borsikafű - vagy csombor, egy kiváló gyomorerősítő gyógynövény A borsikafű (Satureja hortensis) az árvacsalánfélék családjába tartozó fűszernövény, mely kiváló gyomorerősítő, emésztést elősegítő gyógynövény. Népies nevei: borsfű, bécsi rozmaring, csombor, csombord, cs... |
Menta, mint gyomorerősítő és egyéb gyógyhatásai |
2024-01-23 20:09:45 |
Ha azt a szót halljuk, hogy menta bizonyára egy mentolos illatú zöld növényre gondolunk. Sokan nem tudják, hogy több fajtája van a mentának. A különböző fajták felhasználása különbözik: ismert a fodormenta, borsmenta, vízimenta, csombormenta és a japán menta. Egykor tej... |
Tepsis pácolt csirke |
2023-12-11 11:05:16 |
Ma egy olyan csábítóan finom sült csirke receptjét hoztuk el nektek, amit ketchuppal és mézzel is ízesítünk. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Hozzávalók: 1,5 -2 kg csirkehús (comb, mell, szárny) Hozzávalók a páchoz: 1 db paprika, 1 kisebb erőspaprika 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál citromlé, 100 ml olaj, 150 ml szójaszósz, 1 kiskanál őrölt csombor, 1 kiskanál... |
Tepsis csirke |
2023-10-19 06:12:13 |
Hozzávalók: 1,5 -2 kg csirkehús (comb, mell, szárny) Hozzávalók a páchoz: 1 db paprika, 1 kisebb erőspaprika 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál citromlé, 100 ml olaj, 150 ml szójaszósz, 1 kiskanál őrölt csombor, 1 kiskanál só. Hozzávalók a mázhoz: 3 evőkanál ketchup, 1 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál méz. Elkészítés: Mossuk meg a csirkét, csepegtessük le, maj... |
Fűszerek!!! Adalék és csomosodásgátlók nélkül, csak kertben |
2022-06-11 13:30:33 |
Fűszerek!!! Adalék és csomosodásgátlók nélkül, csak kertben termett alapanyagokból!!!! Olasz fűszerkeverék: 1 evőkanál hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom 1/2 evőkanál szurokfű (oregánó), bazsalikom, kakukkfű, majoránna, zsálya, borsikafű ( csombor), rozmaring, fél evőkanál őrölt só... minden egybe keverve Csirke pác fűszere: 1 púpos evőkanál hagyma, fokhagyma, papri... |
Ízekről -fűszerekről |
2018-09-30 16:58:40 |
Régi magyar fűszerféle, a majoránna: különleges ízt, friss zamatot ad ételeinkben. Kitűnően ízesíthetők vele levesek-burgonyaleves, gombaleves,- főzelékeink közül a kelkáposzta, a savanyú burgonya, de különleges ízt ad a csirke töltelékének.Bedörzsölhetünk vele sült húsokat, csirke, kacsa. Nélkülözhetetlen disznóölésnél a hurkafélék, pástétomok ízesítésénél. Borsfű: vi... |
|